Souvislosti, které všude nenajdete

Nejnovější příspěvky

Měli byste vědět – 31. část: otrava číhá v našich buňkách

Měli byste vědět – 31. část: otrava číhá v našich buňkách

Tažní ptáci, kteří na podzim odlétají ze střední Evropy do severní Afriky, často během letu v polovině cesty padají a zůstávají ležet na zemi mrtví. Po vyšetření jejich těl bylo zjištěno, že je jejich organismus otráven herbicidy, fungicidy, pesticidy a podobnými látkami ze zemědělství, nebo také těžkými kovy. Tito ptáci odlétají s plnými tukovými buňkami, v nichž jsou tyto jedy dobře "uklizené". Tento tuk je však během letu spotřebován, jedy se uvolňují a poškozují nervový systém. Ptáci spadnou a zahynou. Berte tento příklad jako varování a začněte systematicky a pod kontrolou svoje tělo pročišťovat dřív, než bude příliš pozdě!… více

17.09.2019

Měli byste vědět – 30. část: jen velmi málo z takzvaných alergií jsou skutečné alergie

Měli byste vědět – 30. část: jen velmi málo z takzvaných alergií jsou skutečné alergie

U většiny alergií se jedná při bližším pohledu o reakce nesnášenlivosti, které se prostě projeví alergicky. Organismus, který je až po okraj plný jedů a jeho orgány na základě vzájemného propojení více faktorů nemohou již dále správně pracovat. Jestliže ledviny, játra a střeva nemohou již vykonávat svou vylučovací a detoxikační funkci, bude každé tělo reagovat "alergicky" na vše možné: potraviny, pyly, prach, zvířecí chlupy a ostatní látky. Kdyby byl organismus v rovnováze, snadno by se s těmito látkami vypořádal!… více

16.09.2019

Měli byste vědět – 29. část: to nejdůležitější o pitném režimu

Měli byste vědět – 29. část: to nejdůležitější o pitném režimu

Člověk denně ztrácí 2,5 - 3 l vody. Příjem tekutin by měl být dodržován v průběhu celého dne. Jednorázové zavodnění těla, náhlé dohánění zanedbaného pitného režimu, zatěžuje ledviny a z těla mohou být odplaveny minerály. Určitě neplatí, že čím více tekutin pijete, tím lépe. Vypijete-li bez zjevného důvodu více než 4 l denně, neúměrně zatěžujete ledviny. Optimální přísun je 2 - 3 l tekutin denně. V horku a při zvýšené zátěži by se příjem měl zvýšit až na 5 l. Množství vypitých tekutin by se měl zvýšit i v případě, že v jídle konzumujete hodně solí… více

15.09.2019

Měli byste vědět – 28. část: pravidelný a dostatečný pitný režim vás může zbavit závažných chorob, včetně rakoviny

Měli byste vědět – 28. část: pravidelný a dostatečný pitný režim vás může zbavit závažných chorob, včetně rakoviny

Vodovodní společnosti nejsou schopny ochránit svoje klienty před kontaminací vody, choroboplodnými viry, bakteriemi, těžkými kovy a dalšími zplodinami, které vodovodní řád obsahuje. Výsledkem jsou i nedávné události v Praze, kde v důsledku kontaminace staletého potrubí došlo k masivní nákaze. A toto je jen špička ledovce, protože v přestárlém potrubí bude množství zamoření narůstat a zahraniční vlastníci vodáren nemíní tuto situaci řešit. Částečným řešením je pití balené vody, což je ale z dlouhodobého hlediska neekonomické. Popularita balených vod v plastových lahvích je velmi vysoká. Bohužel většina lidí se mylně domnívá, že potravinářský průmysl odpovědně pracuje na tomto poli, protože voda je nejdůležitější součástí lidského těla. Není tomu tak… více

14.09.2019

Měli byste vědět – 27. část: chlor – zabiják v pitné vodě

Měli byste vědět – 27. část: chlor – zabiják v pitné vodě

U lidí, žijících v primitivních podmínkách (kde není vodovodní řád s chlorovanou vodou) je srdeční infarkt věc neznámá, avšak jakmile se tito lidé přestěhují do "civilizace" s chlorovanou vodou, infarkt se u nich stane běžnou záležitostí. Jak to, že tam, kde je ve vodovodu tvrdá voda, mají lidé méně infarktů, než tam, kde je voda měkká? To teorie o nebezpečném cholesterolu nedokáže vysvětlit, ale teorie chloru ji objasňuje velmi dobře. Agresivní a extrémně aktivní chlor reaguje s částicemi tvrdé vody na chloridy… více

13.09.2019

Měli byste vědět – 26. část: jaká je kvalita vody

Měli byste vědět – 26. část: jaká je kvalita vody

Bohužel, co se týká kvality vody, musíme konstatovat, že se zhoršuje. Stále se totiž vyvíjejí nové průmyslové látky, chemikálie, hnojiva, léky atd., a ty se dostávají zpět do vody. Sedm miliard lidí vyprodukuje tolik odpadních látek, že to musí mít vliv na kvalitu vody na celém světě. Vodu bychom měli pít čistou! Ovšem většina vodovodních kohoutků však obsahuje vodu znečištěnou a naředěnou do přijatelných norem. Přesto mnoho lidí, kteří dbají na kvalitu konzumovaného jídla, tento aspekt úplně přehlíží. Pijí vodu z vodovodních kohoutků nebo z nádrží, které obsahují vodu přefiltrovanou pouze karbonovým či jiným filtrem, aby chutnala lépe. Pak jsou naplněni nečistými tekutinami, které znečišťují jejich svaly, orgány a mozek… více

12.09.2019

Měli byste vědět – 25. část: voda jako lék

Měli byste vědět – 25. část: voda jako lék

Když máme nedostatek vody v těle, tělo nám to signalizuje tím, že produkuje bolest. Mnoho degenerativních onemocnění, včetně astmatu, artritidy, hypertenze, angíny pectoris, lupénky a roztroušené sklerózy, je způsobeno chronickou dehydratací. Když máme správné množství vody, naše buňky jsou napnuté jako zralé broskve na stromě a všechny funkce uvnitř buňky fungují bezvadně… více

11.09.2019

Měli byste vědět – 24. část: přejídání – toxemie

Měli byste vědět – 24. část: přejídání – toxemie

Co je důsledkem zvýšeného příjmu potravin? ; Usazeniny, metabolity – příčina nemocí a stárnutí ; Odpadní látky, časovaná bomba v těle… více

10.09.2019

Měli byste vědět – 23. část: Cesta za zdravím začíná v naší hlavě

Měli byste vědět – 23. část: Cesta za zdravím začíná v naší hlavě

Staňte se svobodnými lidmi. Nebuďte součástí nevědomého stáda a vezměte zodpovědnost za své zdraví do vlastních rukou. Předcházejte nemocem a uvědomte si, že prevence je vaše cesta… více

09.09.2019

Měli byste vědět – 22. část: Vývoj zdravotního stavu obyvatelstva

Měli byste vědět – 22. část: Vývoj zdravotního stavu obyvatelstva

Zdravotní stav lidí v roce 1900; 1974 – 1997 = zhoršení kvality jídla; 1974 Aspartam schválen jako sladidlo; 1975 objeveny důkazy, že zvířata krmená Aspartamem trpěla záchvaty a mozkovými nádory (přesto se používá dál), fast foody se stávají hlavní používanou restaurací; důsledky… více

08.09.2019

Čtěte dál:

Manipulace napříč věků

Zakázaná historie

Co nám ve škole neřekli

Absolutně neuvěřitelné

Géniové v šuplíku

Nebezpečné informace

Odhalení

Ekonomika zítřka

Zdravotnictví na pranýři

Rychlá navigace: